Klodjana Gjika

Modaliteti: Psikoterapi psikoanalitike/psikodinamike

Viti i lindjes: 1990
Modaliteti: Psikoterapi psikoanalitike/psikodinamike
Gjuha: Shqip, Anglisht

Klodjana Gjika është psikoterapiste e vendosur në Tiranë. Ka mbaruar studimet në degën Psikologji dhe masterin Psikologji Klinike në Universitetin e Tiranës dhe prej disa vitesh është terapiste për Psikoterapinë Psikonanalitike specializuar nga Universiteti “Sigmund Freud” Vjenë (SFU) dhe Shoqata Shqiptare për Psikoterapinë (SHSHP).

Ka punuar gjithashtu si psikologe në edukim, trajnuese për temat e psikologjisë së zhvillimit, terapi arti dhe loje dhe projekte të këshillimit online, etj.

Pjesë e rëndësishme e identitetit profesional është dhe të shkruarit të pavarur për të folur një psikanalizë shqip.
Ka botuar disa shkrime në revisita të ndryshem si “Shenja”, “Peisazhe të Fjalës” dhe ne blogun personal harkaik.com.

“Besoj në punën që bëj dhe drejtimin që kam marrë, pasi e shosh psikanalizën si një nga format më të mirë që dikush të njohë, të pranojë, dhe të forcojë vetem thellësisht.”